Om oss

Om Boreal Sverige

Boreal Sverige utför serviceresor, linje- och beställningstrafik samt skoltransporter. Vårt huvudkontor är i Skellefteå och vår målsättning är att forma morgondagens mobilitetslösningar. Vi är en del av Boreal koncernen som bedriver verksamhet inom buss, spårvagn, höghastighetspassagerarfärjor och bilfärjor.

Boreal Sverige har i dag verksamhet i Skellefteå, Norsjö, Malå, Lycksele, Bjurholm, Vilhelmina, Sorsele och Storuman. Vi har ca 90 medarbetare totalt på dessa orter.

Boreal Sverige tecknade avtal i november 2023 om förvärv av Vilhelmina Taxi – Lapplandsbuss AB, där Sjöströms Bussar Vännäs AB och Malå Buss AB ingår. Vilhelmina Taxi – Lapplandsbuss är en buss- och taxioperatör i Västerbotten. Huvudkontoret ligger i Vilhelmina och företaget har ca 60 anställda.

Läs mer om Boreal koncernen på:
www.boreal.no

Våra värderingar

Säkerhet – Vi sätter säkerheten först, sist och alltid.
Kvalitet – Vi gör alltid vårt bästa för att ge våra passagerare en fantastisk reseupplevelse.
Miljö – Vi använder miljövänlig teknik och bidrar till grönare kollektivtrafik.

Nollvisionen

Vi har en nollvision som grund för allt säkerhetsarbete. Nollvisionen innebär att vi ska arbeta för en verksamhet utan att skada människor, material och miljö. Genom kompetens och samarbete skapar vi trygghet och säkerhet för resenärer och medarbetare

Följ oss gärna på Linkedin!