Boreal utökar sin verksamhet i Sverige

27 november 2023

Boreal Sverige AB har tecknat avtal om förvärv av Vilhelmina Taxi – Lapplandsbuss AB, där Sjöströms Bussar Vännäs AB och Malå Buss AB ingår.

Vilhelmina Taxi – Lapplandsbuss är en buss- och taxioperatör i Västerbotten. Huvudkontoret ligger i Vilhelmina och företaget har 60 anställda. Företaget har 42 bussar och 19 personbilar. Tre fastigheter ingår också.

" Vilhelmina Taxi – Lapplandsbuss är ett välskött familjeföretag med en lång historia i Västerbotten. Företaget kommer att komplettera Boreal, som har en stark närvaro i regionen, säger koncernchef Kjetil Førsvoll i Boreal.

Boreal driftar i dag busstransport i kommunerna Bjurholm, Lycksele, Norsjö, Malå och Skellefteå, och har dessutom signerat kontrakt om drift av serviceresor i Västerbotten, som startar upp 1. februari 2024.

"Vi uppskattar verkligen att få in nya duktiga medarbetare i teamet. Vilhelmina Taxi – Lapplandsbuss och Borealkoncernen delar gemensamma värderingar, och nu ser vi fram emot att leva upp till Boreals vision – låt oss resa tillsammans, säger Førsvoll.

"Vi är mycket glada över att vara en del av Boreal-teamet. Även om Boreal är ett stort företag och vi är ett familjeföretag så delar vi grundvärderingen att det handlar om människor, säger Andreas Olofsson, vd på Vilhelmina Taxi – Lapplandsbuss.

Boreal är en ledande mobilitetskoncern och bedriver kollektivtrafik med buss, spårvagn, expressbåt och färja över stora delar av Norge och i norra Sverige. Koncernen bedriver även tur/charter, expressbuss och flygbuss samt erbjuder biluthyrning och resor inom och utanför landet. Huvudkontoret ligger i Stavanger och Boreal har 2700 anställda.